09 maj 2007

En halvtimma kvar.

Glömde Europadagen, trots EU-flaggor runt om i stan.
Kunde gott varit helgdag idag, men Sverige är såklart sig själv nok.
Att Europadagen inträffar på årsdagen av Nazi-Tysklands kapitulation är inte en slump, utan en självklarhet. EU bildades ju som Kol- och stålunionen för att det aldrig mer skulle bli krig mellan Tyskland och frankrike. Och fredsprojektet lever och frodas. 27 länder är med och fler blir det. Stödet till arbetsmarknadsprojekt är äntligen större än pengarna till den vidriga jordbrukspolitiken, men EU kan ännu bättre. På miljöområdet och för integration och mot strukturell rasism och inskränkthet.
I Rosengård röstade en majoritet ja till euron, i Sjöbo röstade man nej.
Det är inte ett spår radikalt att vara emot europeiskt samarbete.

6 kommentarer:

lina sa...

Nä, en gång i tiden var vi väl många som trodde att det var det bästa att kämpa mot ett EU-medlemskap. Man får ju inte vara sämre än att man kan ändra sig!

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Man får ju inte det. Som tur är.

lina sa...

Vad tror du är viktigt för att EU ska utvecklas till något som är gott för människor?

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Att unionen blir smalare och vassare. Att man skippar en värdelös jordbrukspolitik och märkliga detaljregleringar. Att vi väljer in människor i EU-parlamentet som står för solidaritet och rättvis handel.
EU blir vad europeerna vill att det ska vara.

Anonym sa...

jo så är det allt. Mycket som händer i livet när man är runt 30,och runt 40 och förmodligen fortsätter det så ett tag till. Jag tror att när man blir äldre och livsutrymmet krymper så ställer det högre krav på att bevara nyfikenheten och därmed uppleva att det fortfarande händer saker i livet.

Anonym sa...

Den där kommentaren hamnade på fel ställe... den skulle ligga under vad som hänt i ditt liv vid olika årtal!