31 maj 2007

Inte kränka.

Läser om hatbrott i tidningen.
Utanför RFSLs lokaler har en person blivit yxhuggen på grund sin sexuella läggning (ja, jag använder den förenklingen så länge).
Hela Sverige tar avstånd och det är vackert så.
Men var föds föreställningen att det är okej att hugga ner bögar och flator?
För mig är det bara en förängning av att samhället fortfarande okejar bilden av dom som några speciella, utanför. Även om mycket har hänt, så är inte äktenskapslagstiftningen könsneutral än och rätten att prövas som adoptivförälder, även om man sexuellt tänder på någon av samma kön (och berättar det), är bara några år gammal.
Och den ifrågasätts ännu i folkdjupet, även om det blir allt färre som står för det.
Säger samhället att "dom" inte är som vi, så är det bara ett sluttande plan ner till att faktiskt hata och vilja ha bort dom andra. I en riktig idiots skalle kan det bli till yxhugg.

Samma sak gäller såklart även attentat mot moskéer, som vi sett en del här i Malmö. alla värnar religionsfriheten, men samtidigt så står det i skolans läroplan att det är kristen etik, som gäller tillsammans med västerländsk humanism.
Västerland och kristendom, alltså.
I en knäpp människas skalle kan det mycket väl leda till att det är okej att bränna en moské.

Hatbrotten kan fortsätta så länge inte samhället närmast övertydligt säger att varje människa får knulla med den den vill (om viljan är ömsesidig) och tro på gudar och beläten efter eget huvud. Det enda man inte får är att kränka andra. Det lilla, det stora.

1 kommentar:

Anonym sa...

oj, vi är överens. och visst måste vi vara övertydliga. både i ord och i handling.