05 april 2008

Slåss.

Jag vet att jag och det jag stod för slog an hos henne. Men jag var dum nog att tro att det kunde vara bestående. Där är som om man träffar en missbrukare, om man tror att vackra ord och kärlek ska få henne att gå på den tunna linjen, så begår man ett fatalt misstag. Nu är hon ingen missbrukare, det är jag som låter mig ryckas med och lever på hopp och tro om att under ska vara möjliga. Men det finns ingen gud och inga under. Man ska vara aktiv, jao. Inte tro sig utsatt för en konspiration, för det är man inte. Det är den av mina relationer (om det nu fick lov att vara det), där jag tydligast sett sambandet mellan kärlek och politik. Det är nästan för tydligt för att man ska kunna tro det. Inte som bästa Sofia och hennes älskade som diskrimineras i lagen, utan det som är ännu svårare att ändra, århundranden av över/underordning, könsroller och strukturer. kvinnor som svälter sig till döds om inte en stark man tar hand om dom, män som ska vara ekonomisk trygghet till priset av svartsjuka och kontroll.

Idag ska jag slåss på IKEA mot köksrenoverare och normfamiljer med kombibilar. Äldste och mellan är på Sci-fimässan, så det blir minstebror och jag som får slicka Kamprads glass (hur lät det, nurå?). Så blir det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför detta förakt för den vanliga människan?vem är du att döma?

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Jag är en person som står för mina åsikter med namn och bild. Du får kalla det döma eller vad du vill. Semantik, vännen.

ylva sa...

Älskar att gå på IKEA och har precis blivit med kombibil och kan sakna tvåsamheten som faaan vissa dagar. Jag kan inte blunda eller ljuga för mig själv att jag vill höra ihop med någon och ha tillgång till hela kittet.Med den stora skillnaden att jag vet att det finns annat oxå.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Jag gillar IKEA mer än jag vill medge. Vad tvåsamheten beträffar, så saknar jag inte sambolivet, men att vara älskad skulle sitta fint. Sex kan man alltid få, så det är ju inte saken.

Kajsa sa...

Jag mmmm:ar bara lite instämmande för jag kommer inte på något klokare att skriva.

Sofia sa...

vad hände med kamprads glass?