24 april 2008

Ja, jag VILL ha fler barn.

Jag har ett stort socialt behov, men också ett behov av att får känna mig fri, ensam och på egen hand. Det är svårt att sy ihop planer med andra och ofta blir jag irriterad över att inte få gå min egen väg. Jag kan åka tåg ensam, fika, läsa en bok och fundera. Behöver inte minsta skjuts fram till dörren. Sen vill jag ju inte vara skyldig någon något. Jag vill kunna ta min ryggsäck och promenera iväg, bara.
Kollar barnmorskorna och det är både längesen och nyligen det var jag som höll min lilla nyfödda unge i famnen en vårnatt, en sensommarnatt, strax efter midnatt i de ylande katternas tid och mitt på blanka förmiddagen en slaskig vinterdag. Samma doft alla gånger, samma kärlek, närhet och obeskrivliga ömhet.
Snälla EN gång till. Jag vill!
Sen kan jag klippa av, njuta och vänta in barnbarnen.
Ja, jag har nån att skaffa barn med.
Tänk utanför ramarna, will you.

7 kommentarer:

Anonym sa...

svårt när du glömmer ansvaret det livslånga

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Hej, exet, kul att se att du läser min blogg. Lite svårt att ta ansvar när du snor åt dig typ 75 procent av tiden med barnen. Och idén att ta ansvar på dina villkor roar inte mig.

ylva sa...

Jag lipar så snoret rinner när jag kollar på barnmorskorna och hela kroppen blir som en enda stor bultande känsla av kärlek. Vill oxå en gång till!!

Anonym sa...

snacka om misstänksam - jag är verkligen inte ditt ex. känner ju inte dej men har erfarenhet av att någon skaffar barn igen och igen med nya kvinnor utan att ta på sej det livslånga ansvaret. min fd t ex Karin heter jag för din information.

Umeboshi sa...

Så lätt att vara anonym och kommentera utan att kunna något om den man kommenterar om... *suck*

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Karin?

Yeah, right. Fin syn du har på mig i så fall. Du kan knappast ha sett mig med barnen eller läst värst mycket i bloggen.

Anonym sa...

säger som anonym.. väx upp!