17 april 2008

Minstebrors ögon.

Minstebror är det enda hemmavarande barnet idag. Han kollar på simsons och äter vårrullar, som den late fadren serverat istället för riktig middag. Idag diskuterar riksdagen könsneutrala äktenskap. När frågan om all kärlek är lika mycket värd kommer upp i hemmet, får jag slå ner blicken. Det är svårt att se in i dom där bruna ögonen och medge att vuxenvärden inte kan enas om en sån enkel sak. Hur ska jag förklara att några idioter från obygden står ivägen och att tuffe Fredrik viker ner sig för dumheterna? Jag VILL fan inte behöva göra det.
Men här i hemmet sover vi i alla fall inte med fienden elller förklarar bort.
Det som är fel kallas fel. Det finns värderingar som man inte kan ha om man ska gå över tröskeln till oss och andra man måste ha. Måhända innebär det att vi begränsar oss eller inte visar respekt för kristen/muslimskt/younameit tro, men so be it i så fall. Klart han måste veta att det finns homofober/kd-are/rasister och så, men jag skulle vilja slippa berätta det. Dom vackra ögonen förtjänar en bättre värld.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Jadu.. tänk om man slapp berätta om sådant, vad skönt det skulle vara. Hoppas att våra barn kanske inte behöver berätta för sina barn..

Kram Cec

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Det får vi väl utgå ifrån. Eller?

Maggan sa...

Att bunka ihop kd:are med de där andra var väl inte nåt bra att komma från nån som säger sig bara öppen och icke-dömande, att man är kd:are måste inte betyda att man värderar olika köns/personers kärlek olika t ex. Du vet, det finns olika åsikter även bland de som stöder samma parti.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Sen vårdnadsbidraget drevs igenom är detta KD:s viktigaste profilfråga. Det är inte att döma att påpeka det, det är att tala klarspråk. Att sen vissa kd-are gör en taktisk reträtt, innebär bara att de insett att slaget är förlorat, inte att de bytt åsikt. Precis som i abortfrågan och frågan om kristendom på schemat. Sånt kallas ibland för dubbla agedor och är inget vidare fint.