18 april 2008

Kanske till Stockholm

Nästa helg ska jag kanske till Stockholm, om det löser sig med transport och så. Jag är bjuden på nån sorts sammankomst. Kanske stannar jag i tryggheten med emsan istället. Men åker jag upp så sover jag hos dottern om hon är hemma.
Inget sunkhotell vid pendeltåget denna gången. Hoppas också att hinna med en fika med en kär vän i en grannstad. Och det är ett år sen, ett sår sen, samma helg förra året, men det kunde varit igår eller för en miljon år sen. Det hopp som jag hade då, trots fylla och ångest, ser jag inte längre. Jo, visst glimmar det till här och där, då och då. Men det där med att det var så här livet skulle levas och en glimmande ring i örat fastnade och blev sittandes.
Det är som en dansbandsmelodi: du tände stjärnorna i kvällens sista dans. Hon blev en av två som fått en sång skriven till sig, men hon ville aldrig höra på den. Klokt val, sunt val. Jag är väl ett alltför osäkert kort, Livet är ingen film, vi var inte Hugh och Julia i resebokhandeln eller i huset med en blå dörr. Jag kan behöva träffa lite folk och gå ut, tänker jag. Åka lite längre än kilometern ut till Kirseberg. Men vi får se. Hjärtat har kanske nog med utmaningar.

4 kommentarer:

Helene sa...

Jag hoppas du kommer!

Cecilia sa...

Du är så välkommen hit! :)

Kram Cec

Josephine sa...

det skulle vara jätteroligt om du kom hit!
du skulle absolut få sova över och så skulle vi kunna ha lite dotter/far-tid också :)

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Jag kommer. Tack för välkomnandet!