04 augusti 2008

I en annan del av Malmö.

I en annan del av Malmö bor Rickard Wendel, som är moderat. I ett insändarsvar till mig i sydis (finns inte på nätet, tyvärr) tycker han ännu en gång att de som lever med alltför höga halter av kvävedioxid i sin inandningsluft gott kan vänta och se om inte citytunneln gör luften bättre om några år. Tills dess ska biltrafiken få lov att öka, menar den glade Rickard. För bilen är ju en sån viktig symbol för frihet, säger han och undrar om inte mitt tal om ren luft i själva verket handlar om att jag inte tycker om frihet. Nä, inte direkt. Men det finns ju olika sorters frihet. Mina ungars frihet att kunna gå över gatan utan gasmask väger lite tyngre än herr Wendels frihet att köra vart han vill. Katarina Pelin säger däremot smarta saker i tidningen.Här!

Sen ska ett bloggcitat av mig komma i den finfina tidningen "Dagens samhälle". Ni kan ju gissa vilket!

2 kommentarer:

Anna Fredriksson sa...

Om man läser artikeln om miljödirektören kan man se längst ner att bil-Wendel också kommenterat den. I sin kommentar länkar han till sin insändare där han går i polemik med dej Anders. Så där hittar den nyfikne hans egna ord...

anna f

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Just det och en sak som jag glömde att nämna är Wendels prat om att minska den tunga trafiken i de aktuella områdena. Hm. Det är bara så att dessa områden liggger i den zon där det bara är tillåtet att köra med miljöklassade tunga forden. Och nästan alla bussar i stan är gasbussar.