18 augusti 2008

Singel och dubbel.

Satt på stationen i Hallsberg och funderade på det där som den svenske tennisspelaren sa om att det var lättare att spela dubbel än singel. Ja, oftast är det ju det. Bären varandras bördor och så där. Ett kött, liksom. Men för mig är det framför allt detta med att komma varandra så nära som man kan komma och lämna ut sin kropp och sitt inre till någon. Leverera absolut ärlighet. Det är ett privilegium att få vara med om det. Ikväll börjar TV:s såpa om singelmammorna och idag ropar sydsvenskan ut att ensamatående mammor vill ha lägre skatt, efter att makalösa Helene ännu en gång sålt in föreningens idéer i media. Kd-idioten till minister tycker såklart att "det inte ska löna sig att skilja sig" och visar att det finns en tvåsamhet värd att förakta, den kristna, gistna, oärliga bara för att det ska vara så-tvåsamheten. Det finns fortfarande något kittlande och provocerande i detta att kvinnor kan klara sig utan en man. Något som gör dem till lovligt villebråd för det korrekt kyrkligt gifta snubbarna i radhusområdet när fyllan slår till på kräftskivan. Så långt från kärleken och oss. För kärleken är inte praktisk och avdragsgill, utan värsta revolutonen, om man vågar hålla fast vid den. Singel eller dubbel, störst av allt är kärleken. Tammefan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Just det!

Em sa...

Och idag börjar EMsan skolan! :D

Hjärter dam sjunger igen sa...

Sant! Jag förundras lite över att en minister utan hämningar kan konstatera att det bör vara ekonomiskt ofördelaktigt att separera. Men varför? Något sorts straffsyfte?

schmut sa...

något får mig att fundera över om herr Kristdemokrat inte egentligen är djupt olycklig. hur kan man annars se så krasst på äktenskap?att det ska hålla oavsett vad och även om det brister och knakar i fogarna, så ska det limmas ihopa med ångest över förstörd ekonomi?

'Nej, dottern min, mamma älskade inte pappa men du vet, hon behövde hans pengar för att kunna betala för livet.'