20 augusti 2008

Gillar singelmammorna

Jag gillar TV-serien om singelmammorna. Det finns hopp och det finns en mångfald av möjligheter att forma sitt liv. Och ungarna ser ut att må väl så bra som några andra. Positiva exempel biter bättre än all retorik. Sen vill jag ju ha en politik som verkligen gynnar denna mångfald. Sånt som socialministerspektaplet Hägglund kallar att gynna skilsmässor. Men det som ska gynnas är föräldraansvar och nätverk, oavsett hur de än kan se ut. ett första steg kan vara automatisk gemensam vårdnad, så fort faderskap fastställts och individualiserad föräldraförsäkring.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, det skulle vara något det.
Minns du pappan som dömdes för hundratals våldtäkter på sin tonårsdotter, två av dem ledden till graviditet.Ena gången hann hon göra abort, andra gången, när hon var 13 hann hon inte, och det barnet adopterades (tack och lov) bort.Jag kan personligen inte tänka mig någon värre familj att växa upp i än med denna stackars våldtagna 13.åring och den så kalölade pappamorfadern (som för all framtid missbrukat rätten att kalla sig såväl pappa som morfar)Men med ditt förslag skulle de bägge bli vårdnadshavare.
Så länge barn föds som resultat av våldtäkt, incest och trafficking (sexslavhandel) är automatiskt gemensam vårdnad så fort faderskapet fastställts en fullständig mardröm. Fattar nog att syftet med ditt förslag är att män ska börja ta ansvar för sin sexualitet men du glömmer den lilla detaljen att långt ifrån alla människor som blir biologisk förälder till ett barn är förmögna eller lämpliga att ta hand barn. Det gäller både män och kvinnor för den delen. Jag tycker det är skitbra när människor som absolut inte kan ta ansvar för barn, gravt utvecklingsstörda, aktiva missbrukare, o.s.v åtminstone erkänner detta själva och adopterar bort barnen eller ber myndigheterna fosterhemsplacera dem.Det biologiska är alldeles för centralt i dagens familjepolitik.