23 juni 2008

Ren och klar.

Jag är på semester i en annan del av världen, som Uno Svenningson skulle kallat det. S har gått iväg till sin dagliga syssla och jag öppnar min mailbox för första gången sedan i torsdags. Kommentarer om att jag är den mest fördomsfulla människa som någon stött på eller att mina värderingar skulle vara ruttna, deletas obönhörligt. Demonisering klär ingen. Man måste inte vara diplomat för att få skriva hos mig, men somligt kan inte ens jag ta till mig. Ett allmänt hållet tips bara: se upp med vilka medel du stöttar din vän, det kan ju vara så att din vän inte vill att du ska sparka in folks skallar för hennes skull. Men vet ni, jag har vaccinerat mig mot er smitta. Att jag däremot inte är vaccinerad mot kärlek är alldeles tydligt. Hon når fram till mig och kommer närmre än någon annan gjort och ord behöver inte alltid hittas för att förklara det. Hon är ren och klar och har ingen agenda eller flera bollar i luften, för att travestera igen. Det gör mig till en bättre människa dessutom. Jag slipper fundera, kontrollera och bränna mig.

Gå in till Helene och läs, förresten. Att förskolan finns för barnens skull är fortfarande inte självklart, inte ens bland personalen. Mammor ska ju helst vara hemma och ve den som har ett eget vuxenliv. Ensamstående föräldrar ska vara glada och tacksamma, men helst inte kåta, skulle jag tro.

4 kommentarer:

En häxa på vift sa...

Det krävs inte så mycket för att väcka liv i sandlådan så jag förstod att senaste inlägget skulle väcka reaktioner och du gör helt rätt som väljer bort att publicera sånt. Finns ju ingen anledning att ta vad skit som helst.

Brukar faktiskt läsa Helenes blogg då och då, hittade länken på din sida och jag tycker hon har många vettiga tankar.
Jag blir mest full i skratt (av bedrövelse) då man läser bloggen hon länkade till, en ensamstående med ETT barn som inte ansåg att ensamstående behövde barnledigt alls. För hon hade ju tillgång till sina föräldrar och tar då för givet att alla har det så.
Nej... alla har ju inte det... men många sitter ju med skygglappar på, så är det ju.

Hur som, vad jag kan utläsa så har du hittat någon speciell i ditt liv? Grattis till det, det är dig väl unt.
Ha en bra dag
Nettan

Helene sa...

Heja dig, rätt som alltid :-)

Anonym sa...

En bra mening: "Ett allmänt hållet tips bara: se upp med vilka medel du stöttar din vän, det kan ju vara så att din vän inte vill att du ska sparka in folks skallar för hennes skull."
Jag förmodar att det även gäller dina vänner!

Vilse på Värnhem/Anders sa...

N: Hon är mer en bara speciell, det kan jag försäkra. Alla skygglappar blåser bort, liksom.

H: S har också barn i förskoleålder (rättare sagt - hon har det) och på broschyren från dagis står de klart och tydligt att barnen ska vara hemma när "du" är ledig. "Annars är du en dålig förälder", nä så står det inte, men så manas det.

anonym: Ja?