29 juni 2008

Avdrag för ensamstående och svenskt sigill.

moderaterna föreslår att ensamstående föräldrar ska få dra av tiotusen i deklarationen och för en gångs skull har jag och fina Helene olika uppfattningar om något som rör ensamföräldrar. En ensamförälder kan vara allt från den den högavlönade akademikermorsan som reser Europa runt med ungarna och gör nedslag i Berlin, Prag och vid Adriatiska havets kust till en av mina gamla dagismorsor, sjukpensionär, änka och analfabet i ett främmande land som hon inte har råd att lämna. Med moderatförslaget får den högavlönade mer pengar i plånboken, medan min gamla dagismorsa inte berörs alls. För sån är högerpolitiken. Samma skeva politik som vanligt, om än i snyggare kläder. Som när giftgalna bönder får lov att skriva svenskt sigill på sina varor, när det borde vara KRAV.

3 kommentarer:

Helene sa...

Nja, vi kan nog ha samma uppfattning du och jag egentligen men jag är lojal med organisationens ståndpunkt.

Kajsa sa...

Och i den här frågan håller jag med dig, Anders.

Anonym sa...

En ensamstående mamma/pappa kan ju också vara en sån som jobbar o sliter som ett djur för att få det lite bättre ekonomiskt. men vad händer, jo ju mer man sliter och drar in några kronor extra så sänks bara bostadsbidraget så att man ändå är på plus minus noll. Och sen kommer stadsskatt redan vid typ 26 000. (vilket är hyfsat, men knappast någon fetlön när man är ensam och förälder)Gapet är för stort innan man ser skillnad i plånboken.

den där mamman du pratar om som reser runt får ju dessutom barnbidrag varje månad. Tar man bort barnbidraget för henne så kommer hon stå på plus-minus-noll med moderaternas avdrag och din dagismorsa får några hundralappar mer.

/Anna