03 september 2013

Ja, jag fortsätter i politiken

Ja, jag vill fortsätta i politiken. Jag kandiderar till kommunfullmäktige. Det är min övertygelse att jag har den glöd som krävs för att förändra. Och så länge jag har det så är det min plikt och lust att göra det jag kan för världen. 

Kanske är mina erfarenheter något att ha. Jag vet hur det känns att förlora, att vakna på en parkbänk och bestämma sig för att sluta dricka. Jag vet hur det känns att kallas in till krismöte för att skolan inte klarar ens unge och det jävliga i att se förhållanden komma och försvinna.
Jag vet sorgen över att misslyckas, men också hur man tar sig tillbaks igen och hittar kärleken på nytt och att kamp lönar sig både i stort och smått. 

På Instagram har jag publicerat tre vallöften.

Det första illustreras med en bild från Bergsgatan, den gata i stan där . kvävedioxidhalterna ofta går över gränsvärdena. Jag lovar att dina, mina och våra barns skolvägar ska bli renare och säkrare och att vi som går och cyklar ska få mer plats på bilarnas beskostnad.

Det andra löftet visas med en bild på Örtagårdsskolan där skolans namn står särskrivet. Alla ungar ska ha rätt att välja sina liv och få de redskap som behövs för det. Vem du än är, vilka dina föräldrar än är och oavsett vad du drömmer om. Det är inte dom och vi, det är bara vi.

Den tredje bilden föreställer Malmös synagoga på Föreningsgatan, där varje gudstjänst måste ackompanjeras av avspärrningar och vakter. Jag lovar att Malmö ska bli en stad där alla öppet ska kunna visa sina övertygelser, kärlekar och sina tillhörigheter.

Jag vill vara med och bygga och förändra den stad jag älskar och valt att leva i.
Jag vill vara en kugge i det gröna systemet och ta min del av ansvaret för att förändra världen.

En sak till. Jag lovar att aldrig göra mig beroende av politiken. Vare sig boendekostnader eller guldkanter i mitt liv ska hålla mig kvar. Hellre skänker jag bort vad enda öre jag får i arvode.

1 kommentar: