22 januari 2007

IKEA och snö.

Snön vräker ner, men just idag blir det ingen pulkaåkning med ormarna. I stället tar vi en tur till IKEA. Korv, pizzaslicar och gratis refill på drickan. Köerna är långa som en måndag, men ingen gnäller ändå. Hemmet kompletteras med kastruller, kakformar och givetvis en pizzaskärare. Inget design-skit, utan det billigaste billiga. IKEAs parkering är smockfull. Framför grodans bil står en jeep. SÅ betungande dyrt är det uppenbarligen inte att köra bil, tänker jag. I en framtid kanske IKEAs butiker ligger mitt i centrum, så att man kan cykla och åka kollektivt dit. Sen distribuerar IKEA ut det till hemmen från sitt centrallager. Smart, rationellt och miljöbra. Men det är långt dit. Och statsministern tycker ju att svensken inte behöver skämmas för sitt bilåkande. Klimatfrågan ska liksom lösas av nån annan nån annanstans. Ibland är Sverige väldigt litet.
Hemma i Malmö är det ingen snö såklart.
Ska se ett avsnitt av säsong fem och dricka ett glas vatten.
I morgon ska jag göra ett personlighetstest.

TV-serie: "Six feet under - säsong fem"

1 kommentar:

Zirie sa...

quote: "en framtid kanske IKEAs butiker ligger mitt i centrum, så att man kan cykla och åka kollektivt dit."

Ah. du jag har åkt kollektivt till Kållered och till Bäckebol går alldeles utmärkt. KLättare till det senare alternativet då du faktikt har 2 bussar från centrum eller är det tom 3. Det är mågna som åker buss dit. Iofs kunde fler göra det.... o det går alldeles utmärkt. När vi köäte bokhyllorna till förrförra lgh åkte vi buss, tåg och buss till Kållered, beställde vad vi skulle och tog hemkörning. Fungerade alldeles utmärkt. :-)

Håller med om att det är smidigast med bil kanske men ska man ändå beställa hemkörning så finns ingen anlednign att ta bilen, inte när man bor som jag gör. Jag vet inte hur det ser ut i resten av sverige men som sagt... här funkar det. :-)

Nackdelen, skulle de ligga i centrum skulle de också bli väldigt mycket dyrare.

Fö är nog snyggasete IKEA varuhuset "kungens kurva" *me like*

/kram

~Zirie