29 januari 2007

En mur på östra sidan av sundet!

Dagens största nyhet i Malmö är att Dansk folkeparti vill stoppa invandring från Sverige.
Tänk om dom får igenom det, vilken framtid det lilla landet i väster har!
Särskilt nu när Öresundsinstitutet visar i en utredning att Skåne kommer att fortsätta att ta emot danska invandrare, som i typfallet är en välutbildad man på 30 år.
Broar och färjor gör att pendlingen går snabbt och lätt, på gott och ont..

Braindrain och culturedrain gör i så fall att de kvarvarande danskarna blir som statister i en pilsnerfilm, medan alla smarta drar till Sverige. Och om inte preventivmedel och aborter förbjuds, så kommer befolkningen att minska, dessutom. Their loss, indeed.
Min inställning till Danmark är och förblir kluven. Gillar Christiania, Köpenhamns nöjesliv och utbud och mycket annat, men det blir svårare och svårare att stå ut med inskränktheten, rasismen och den obefintliga alkoholpolitiken.

4 kommentarer:

Agogo sa...

Ja, någonting är ordentlig fel i Danmark. Inskränkt så det förslår.

Anonym sa...

Vore det ärligt talat inte bättre att koncentrera sig på att stoppa utvandringen av danskar? Kanske skulle de sätta upp en egen liten "Checkpoint Charlie" mitt på bron och godkänna alla danskar som drar så inga smartskaft "smiter"?

Skumt, indeed...

Anonym sa...

Håller med dig, som Malmöbo är man rätt kluven till danskarna. Är nog mest neg just nu - alla är såklart inte rasister i Danmark men den danska reaktionen på DF:s utspel är för det mesta alldeles för lam.

Anders sa...

agogo: precis!
umeboshi: det borde ligga i deras intresse, ja. problemet är att köpenhamnsområdet inte kan förse sin befolkning med bostäder, medan Skåne kan.

stubbling: Jag tycker som du, men en höstpromenad på Christiania visar att det finns mer än Pior och Andersar i DK. Det är hoppet.