06 januari 2007

ljummen januari

Springer ut en ljummen januariförmiddag. Trafiken på motorvägen dånar. Fortfarande nån som inte är övertygad om klimatförändringarna? Tar vägen över bron, förbi kyrkan, geon tunneln och passerar några villakvater inan jag är ute i skogen. Stigarna runt Nääs ser ut som risodlingar och det blir lika mycket vattengympa som löptur innan jag rundar sjön. Allt är stilla och vackert, men så dundrar ett lokaltåg förbi och stör friden. Ett och annat hus ligger nere vid sjön. Det påminner lite om Volden på Christiania, förutom järnvägen då. Det kostar femtio spänn kontant att åka med lokaltåget in till stan. Det är asdyrt. I GP står det att några tar saken i egna händer och låter bli att betala. Knappast nån lösning det. Trafiken ska finansieras solidariskt. Att sen de styrande i Västra Götaland röstat fram höga taxor är bara att beklaga. Det kan man givetvis ändra på. Växthuseffekten, som sagt. Springer vidare och som slutkläm tar jag en lång seg backe. Höjdskillnader är ljuvligt.

1 kommentar:

Zirie sa...

Tog en taxi hem inatt. Han som körde gav oss , mig främst eftersom ajg artigt lyssnade o svarade trots mitt trötta tillstånd, en lektion i naturkatastrofer, klimatförändringar you name it. Kanske itne riktigt vad jag ville höra när vi valt taxin framför lokaltrafiken (som vi missat o hade 50 min väntan på). Nu åker jag lokaltrafiken alla andra dagar så jag gör väl typ vad jag kan ur den aspekten men jag var allt för trött för att prata med mannen ifråga. Ville hem o äta nattamaten som fanns i påsen o sedan sova (vilket itne helelr blev av förrän efter 5 men det berode ju inte på taxigubben)
Men visst är det för dyrtför att motivera folk att ställa bilen. Tyvärr. Visserligen bilen kostar MER mycket mer men inte så mkt mer än att bekvämligheten tar överhand.


~Zirie