17 juni 2010

Kåtpiller?

Men snälla, säg att ni skojar.

Ett läkemedel för att kvinnor ska återfå en förlorad sexlust är på väg att godkännas i USA. Och naturligtvis finns det en förkortning och en sjukdom som orsakar detta evinnerliga nej-sägande. Men lite vin eller massage kan ge samma effekt, säger kritikerna. Vi lever i en tid när alla problem i livet görs till sjukdomar eller funktionshinder. Och de stora sponsorerna av medicinsk forskning är läkemedelsindustrin och då är det ju ingen kioskvältare när man kommer fram till att det är läkemedel som ska göra oss lyckliga och nu också kåta. Som kvinna ska du känna att det är dig det är fel på, när du inte tänder på din soffpotatis eller evige hemmafixare. När du genomskådat charmknutten och den påstådde manlige feministen som en ganska vanlig man som vill ha mat på bordet och tvätten sorterad, så ska du fundera på varför du inte gör i byxorna av kåthet. Allt detta gäller såklart dig som är kvinna, eftersom du är den som ställer upp. Jag som är man kan förväntas leverera oavsett piller, massage eller vin. Säg att ni skojar.

2 kommentarer:

helena sa...

Och så gräver vi ner oss ytterliggare en gång i hålet där vi idiotförklarar alla kvinnor, äsch, varför inte forskare, läkare, psykologer och förresten alla män också, när vi ändå är igång. För så ofta som kvinnorna inte "gör i byxan" (vilket jävla äckligt uttryck) så måste det absolut bero på att de lever med grottmannen de lux, han som plockar hem bacon och inte ännu har upptäckt ett strykjärn. Det kan absolut inte bero på järnbrist, hormonella förändringar, psykosomatiska problem eller något annat medicinskt. Hell, vi lägger ner hela UMAS när vi ändå är igång. För all kåtlöshet beror ju på mannens oförmåga att hitta ut ur sin lilla grotta. Så måste det vara.
Anders. Anders! Åhh vad du skriver ibland - mer illa än vackert och mer fel än rätt - och du fortsätter kategoriskt att hugga ner ditt eget kön. Hur orkar du? Och hur orkar jag läsa? Kanske har jag hoppet kvar att då och då få läsa något upplyst och vackert och underbart.
Men inte idag.
Kram.

Anders sa...

Du har varken lyssnat på mig eller ekoinslaget, hör jag. Den kategori "patienter" som skulle kunna komma i fråga för kåtpillret var såna kvinnor som led av den nyuppfunna sjukdomen, som jag inte minns förkortningen för. INTE nyförlösta, hormonstörda eller depressiva kvinor. Just det betonades väldigt starkt. Så du slår lite blint i din kritik. Och att den läkemedelsindustristyrda forskningen uppfinner sjukdomar som måste botas med piller är inget nytt. Eller att människor har anledning att byta partner då och då. Kåtpillret är ju lika mycket ett stå-ut-piller, som säger till dig att dina svalnande känslor för mannen är en sjukdom och inte något i högsta grad normalt.