14 juni 2010

Slagsmål med bönder

Gå bakåt i bussen så långt det går
Dagens stora, äsch halvstora, nyhet är att centern inte har så värst många invandrare på sina listor. Det är obvious för alla utan dom själva varför. Där invandrarna bor bor inga centerpartister och vice versa. Det kan bli både centerns och landsbygdens död, den dag vi i stan inte har lust att försörja lantisarna med bidrag och fräsch infrastruktur.
Tänk på dom andra som på gatan står
Det är ju det. Centern vill vara ett parti för alla, öppet och liberalt. Men det är ett lite halvskumt intresseparti för somliga, vilket gör att man är emot somliga andra. Man försvarade statskyrkan in i det längsta, men var länge emot samkönade äktenskap och för vårdnadsbidrag. Och vad dom gjorde i Sjöbo vill vi inte minnas.
Men gatan gick i sönder
Det är sannolikt en invandrare som kör den där bussen, men knappast en centerpartist som åker med. Centerpartisterna ylar om kollektivtrafik på landsbygden, men när den väl inrättas, så åker man ändå inte. Man tar bilen till stan. Mitt framför näsan på mig och mina ungar. Och Andreas Carlgren säger sig veta mer om effekten av vägbyggen än den samlade vetenskapen. Nobelpris till miljöministern?
I slagsmål med bönder
C kunde klippa banden med varghatare och giftgalna LRF-are once and for all och köra grönliberalism, precis som dom påstår att dom redan gör. Det vore ett välkommet tillskott i politiken. Nu tror vi bara att det dom gör gör dom för ett särintresse. Och att när Maud säger "småföretagare", så menar hon "bonde".
Om en säck potatis och en tunna sill
En fråga C kunde driva är ju krav på bra livsmedelsproduktion. Det borde ju ligga i centerns uppdragsgivares intressen. Men eftersom blodflödet är så dåligt både på landsbygden och i dess politiska gren, så bryr man sig inte. Vi ska göra som vi alltid gjort och hit med bidragen (men höj inte bensinskatten).Möjligen kan man tänka sig att satsa på att producera dyrfylla till tyska turister. Sådär kul. va?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det här hatet mot landsbygden grundar det sig på något taskigt barndomstrauma? Kognitiv terapi är i ropet.

Anders sa...

Ovanstående bloggpost innehåller i lätt humoristisk form politisk kritik mot Centerpartiet och dess systerorganisation LRF, med anledning av dagens nyhet om att centern har färre invandrare i sina led än något annat parti.
Den som tycker att opposition mot regeringens politik är att betrakta som en psykisk åkomma har antagligen en del egna problem att bearbeta. Förresten är väl KBT på väg ut igen. Nu snackar ju alla om anknytning.
Men för att svara seriöst på din fråga, så är det klart att alla mina upplevelser i livet har bidragit till att forma mina politiska ståndpunkter.

För övrigt andas min bloggpost självklart en vilja att lösa landsbygdens problem och bidragsberoende. I första stycket skriver jag att det kan bli landsbygdens död, detta att mångkulturen inte sprider sig ut dit.

Anonym sa...

Du avslöjar att du inte kan så mycket om landsbygden.....mångkulturen har faktiskt och verkligen spridit sig dit, men kanske inte in i Centern. Kom då ihåg att Centern och landsbygden faktiskt inte är samma sak. Eller tror du att alla som bor på landsbygden röstar på Centern eller att ens alla lantbrukare gör det? Håll isär saker och ting, är du snäll.

Anders sa...

Hur många bönder med rötterna på balkan eller i mellanöstern har du träffat? Hur många danskar?
Nej, mångkulturen finns i stort sett inte på landsbygden. Ta och kolla upp vilka kommuner som har hög andel utlandsfödda och vilka som inte har det, så ser du själv. Det vimlar inte av kebabställen i Sjöbo, Eda eller Särna, om man säger så. Men det är vad som skulle behövas. Så om centern verkligen vore ett landsbygds- och småföretagarparti, så skulle man bejaka mångkulturen, eftersom det ofta är där nyföretagande och nya ideer finns. Nu är det påfallande ofta precis tvärtom, man håller ängsligt fast vid förlegade strukturer, sin föregivna liberalism till trots.

Och, nej, alla lantbrukare är inte centerpartister. Storbönderna har alltid varit moderater och några är förstås KD.

Anonym sa...

Landsbygden vimlar av tyskar,holländare och norrmän varför andra invandrare ej väljer landsbygden framför t.ex rosengård är ju en gåta. Kan det finnas en bristande vilja till integration från vissa grupper månntro.

Anders sa...

Nej, landsbygden vimlar inte av några grupper utlandsfödda, om man inte räknar sommarboende i Bohuslän och Småland.

Anonym sa...

Här uppe i Värmland finns många holländare ute i obygden.
Har det inte slagit dig att många stora invandrargrupper inte alls består av före detta bönder utan av stadsbor.
Mitt förslag köp en bil och se dig om i landet, många av dina fördomar och generaliseringar skulle komma på skam.

Vad är det som gör att de som tror sig vara fördomsfria oftast är de fördomsfullaste.

Anonym sa...

Hej igen! Vi är visst två "anonyma" i debatten. Dock talar jag också om Värmland.

Det finns många invandrare i de här trakterna. Jag känner en kvinna från f d Jugoslavien som gift sig med en svensk lantbrukare. De föder upp hästar, bl a.

Jag känner många polskor som gift sig här. Nu senast en som gift sig med en från Tanzania. De håller tillsammans med hennes bror, också från Polen, på att bygga om ett gammalt hus för att bosätta sig där.

Det finns för övrigt många afrikaner här från olika afrikanska länder. Somliga söker asyl, andra har PUT, andra är svenska medborgare.

Någon lever "gömd" i väntan på att fyra år skall gå efter avslag på asylansökan, så att de kan göra en ny asylansökan, och försörjer sig under tiden på dagsverken, som en och annan pensionär kan erbjuda, eller en och annan lantbrukare - ofta av ren och skär humanitet.

Det finns även folk från mellanöstern här och folk från Asien. Samt folk som är väldigt engagerade i asyl- och flyktingfrågor och t o m bygger om en och annan lada för att låta gömma en flykting.

Sedan finns det både vänsterpartister och miljöpartister på landet, t ex kravodlande. Jag känner även en aktiv kristdemokrat, som har ägnat sig åt att gömma flyktingar på sin gård.

Man kanske inte skall avslöja sådant här, men efter ett tag, så berättar de det själva eller polisen får kännedom om det, så det är nog ingen större hemlighet, egentligen.

Som någon annan sa här i debatten - se dig om i Sverige, så kanske din inställning förändras.

Anders sa...

Frågan är vilken av mina inställningar som ska ändras. Min politiska kritik mot C kan såklart komma att ändras, men att den svenska landsbygden närmast är totalt etnisk svensk är ett faktum som framgår av offentliga handlingar. En invandrare i varghatarland är ungefär lika vanlig som en skinnskalle på Rosengård. De fyra mest invandrartäta kommunerna är är Haparanda, Södertälje, Botkyrka och Malmö. Men, visst, köpefruarna är nog fler ute i obygden. I wonder why? ;)

Anonym sa...

I Värmland kan det förkomma att någon skjuter efter en varg I Malmö verkar man skjuta efter människor mest varje dag.. Att sedan integration av invandrare i obygden verkar fungera bättre på beroende på att folk i obygden är mer toleranta. Hur är det med antalet sd anhängare i Malmö förresten.
Nej köp en bil, det finns ett land utanför asfalten, betongen och inskränktheten.

Anonym sa...

Du talar om offentliga handlingar som belägger ditt påstådda faktum att landsbygden är etniskt ren men du talar inte om vilka handlingar det är. Räknas papperslösa och asylsökande in, eller handlar det bara om medborgare med utländsk bakgrund? Är en polska som gift sig med en tanzanier köpefru? Är en nigerian som gift sig med en svenska köpeherr? Dina oinitierade påhopp på människor på den svenska landsbygden börjar likna hets ont folkgrupp.