24 oktober 2007

Fina Tiina och stenar från södern

Mådde kasst när jag kom tillbaka till stan från Smygehuk.
Saknade havet och vågorna som svepte in och stänkte ner mig och Galina när vi stod längst ut på bryggan mot vattet som förenar oss med hennes Ryssland och ännu mer med Polen och Tyskland. Jag plockade med mig två stenar och insåg ännu en gång att havet är mitt element.
Sen blev jag peppad av fina Tiina Rosenberg.
Vi gröna och fi hade bjudit in henne.
Hon talade och jag håller med.
Den som går utanför den vita heterosuxuella tvåsamhetsnormen marginaliseras och blir till ett miffo som man kan skita i.
Är man inte vit ska man åtminstone vara straight och är man inte det, ska man åtminstone vara ett PAR som lever tvåsamhetsliv.
Annars kan man häsa hem i politiken och så där.
Och så detta med familjen, ja, herregud.
Inget är väl så misslyckat som det traditionella förhållandet mellan man och kvinna? Förstärk den skiten med vårdnadsbidrag och subventionerade städtanter så är katastrofen total.
Tina säger: gratis obligatoriska dagis, gratis kollektivtrafik, förbjud privatbilism och skriv avtal om att dela helt lika om ni tvunget ska leva i parförhållanden.

Hårddraget, men coolt. Hellre det en alla jävla bortförklaringar och snack om att man själv väljer ditt och datt som patriarkatet valt åt en. Att barn inte ska börja på dagis "för tidigt", att "familjen ska välja själva"...allt det där som bevarar talibanstrukturerna..

Och den jävla äganderätten i relationer, svartsjuka och trams.


Åh, det var välbehövligt med lite feministisk input.
Som fan, du.

3 kommentarer:

Anonym sa...

härligt med injektioner

Anonym sa...

!!!!!! Heja!!!!

Anonym sa...

Sann tragik är människor som låter sig luras av homosexuella tanters heterofientliga genus-sagor.