06 oktober 2007

Ja, jag vill ha fler!

Barn ska inte stå i centrum, barn ska in och bli en del av samhället och världen.
På pedagogspråk kallas det för socialisering.
Jag är knappast oumbärlig som förälder, det vore märkligt om jag och nån till vore de enda bland världens sex miljarder människor som kunde ta hand om mina avkommor.
Det jag har som vårdnadshavare är ett ansvar att göra så gott jag kan, med det stöd som kan fås utifrån. No more, no less.
Att få barn är det största som kan hända och det är bra att man kan styra så att alla barn som föds är önskade och välkomna. Och visst fan vill jag ha fler. Minst en gång till vill jag känna doften av liten unge. Och ungen ska få hänga med i stan och på matcher och få börja i förskola tidigt, för förskolan är den bästa uppfinningen för Sveriges ungar sen hjulet. OECD, som ju inte är kända som värsta radikala barrikaden, skriver om Sveriges förskoleverksamhet som en förebild för hela världen. Dagisbarn lär sig att samarbeta och ta för sig. Lär sig att det finns fler vuxna än två. Sen gillar jag syskonskaror, gillar kramar och diskussioner, fotbollsmacher och TV-kvällar med godis och chips.
Ja, jag vill ha fler ungar.
Ungar är kärlek.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det den undersökningen som heter FISK eller något sådant du tänker på? Som skriver att Svensk Förskola är bäst i världen?

Jag var på föräldramöte på "vårt dagis" i veckan och tänkte på den undersökningen när de började prata om sitt genusarbete och sin barnsyn. Så rätt. Så bra!

Anonym sa...

Dagens sanning - ungar ÄR kärlek :)