19 oktober 2007

Haram-hippie.

Jag förstod att diskussionen måste komma.
På genuskursen fanns en kvinna i slöja som inte "fick" ta mig i hand (på GENUS-kursen, ni fattar). Frågade kollegan, lika slöjklädd hon, och hennes svar var att det är förlegad skit.
Indeed it is. Men sen började vi prata och det är klart att hela min livsstil är haram. Barn med flera kvinnor, varav ingen är min fru. Fläskkött.
Och då kom jag inte ens med Magnus Betnér-citatet: jag hoppas att min dotter knullar sig igenom hela sin gymnasieklass, om det är vad hon vill. Det kunde jag ha gjort, eftersom det är min åsikt. Och den får jag framföra. Det är missriktad solidaritet med utsatta grupper att inte ta diskussionen om vad demokrati och jämställdhet innebär. Så jag är en haram-hippie. det vore rasism att tycka att barnen i Rosengård gott kan giftas bort vid sjutton års ålder, eller tvingas gå i koranskolor, för att det skulle var en del av en välkommen kultur. No way, det är inte det minsta okej. Det är inte okej att barn inte får bada, inte för höra RFSL berätta om sin syn på sex och samlevnad eller välja partner själv. Solidaritet med de svaga, var det. Inte med imamer och småpåvar.

Inga kommentarer: