25 juli 2006

Inte rädd för kameror

Kamerorna på Möllevångstorget har inte löst ett enda brott, säger Sydsvenskan som nån slags kritik. Hm, men vet vi vilka brott som skulle begås om kamerorna inte fanns där?
Andra som inte är så kriminella snackar om att dom är så rädda för att bli övervakade.
Det är nåt jag inte riktigt fattar.
Om jag släntrar berusad och knasig över torget, så gör jag ju det och får stå för det, oavsett om det syns i kameran eller inte. Eller nåt.
Eller tror ni att myndigheterna skriver upp att "där...där går Anders...och han har nog druckit öl igen..."
Det är nog ingen som tänkt att kameror ska finnas istället för vanliga människor eller poliser. Mer som komplement, skulle jag säga
Synd om folk som är rädda.
Själv är jag inte rädd för så mycket precis och verkligen inte för kameror.
Knallar väl hem efter mina fåtaliga krogkvällar helt lugnt och stilla och aldrig att det händer mig nåt (knock on wood).
Om kameror gör att fler vågar är det okej med mig.
Annars är det skitsamma.

3 kommentarer:

Storm sa...

Så länge kamerorna håller sig borta från min lägenhet har jag inga problem. Om jag får för mig att streaka på torget en dag så bjuder jag på det. Penn&Teller hade ett bra avsnitt om övervakning i sitt program, Bullshit. Tror det var säsong tre, hette Big Brother. Dyker väl upp snart i Sverige.

Anders Wallner sa...

Men tar kameror bort brott eller flyttar dom på brott?

Anders sa...

Storm: håller med.
Wallner: Mycket av våldsbrottsligheten sker ju i köer till krogar eller vid stängningsdags och längs ett bestämt stråk i stan där många rör sig. Det lär ju inte flytta sig.