13 juli 2006

bad, språk och nåt om grodan förstås.

Femåringen tar på sig ett par byxor och ber mig gissa vem han liknar.
Nej, det kan jag inte. "Håkan Hellström", säger han med världens leende.
Undrar var den likheten sitter?
Bägge ser ut som barn, eller?

Inget landet som vi tänkt idag, utan bassängbad i förorten.
Bakom mig på bussen sitter två damer och pratar den allra mjukaste vackraste spanskan (från Bolivia?). Dom lider inte av värmen direkt. Dom pratar om vardagliga saker, vad dom ska äta till middag och sånt. Allt fattar jag förstås inte.

På badet är det fullt ös. Åttaåringen som fan inte skulle bada eftersom han inte fick simglasögon för femtio spänn badar mest av oss allihop. Köper glass och dricka, läser sydsvenskan och börjar på korsordet, men det är för tråkigt, really. Lyssnar på olika språk runt omkring mig, polska, andra slaviska som jag inte kan skilja åt. Skånska förstås.

På vägen hem stannar vi vid Värnhemstorget och äter middag på Burger King. Två synnerligen vackra kvinnor beställer efter oss, vilket får mig att längta efter min groda. Ungarna får supermanarmand och nån grej man ska kasta. Det går nog sönder fort, tänker jag.

Och ja, grodan, du är rätt jobbig att ha att göra med ibland. Men det är bara du som är du och den jag vill ha. Som du är. Och jag är väl inte så skojig alla gånger jag heller.

Inga kommentarer: