08 juli 2021

Välkommen tillbaka, Stefan.

Ring P1 börjar. En mailare tycker att MP har för mycket makt och en inringare mansplainar om GAL/TAN-skalan. Det är torsdagen efter onsdagen då Stefan Löfven blev omvald som statsminister. Folk tycker så mycket. Själv är jag nöjd. Det radikalaste och smartaste just nu är att chilla och jobba på, föra en politik som minskar klyftorna, som bygger bostäder, fixar skolan och dämpar vinstena i välfärden utan större åthävor eller överord. Blocka rasisternas möjlighet att utöva makt och ryck undan mattan för dem genom en klassisk socialdemokratisk politik
Med tiden kommer vi att behöva fastighetsskatt och avskaffade ränteavdrag. Det är orimligt att några av oss blir rika bara genom att bo, samtidigt som andra inte kommer in på bostadsmarknaden. Det är också orimligt att vi har en arbetskraftsinvandring av personliga assistenter och servitörer, samtidigt som arbetslösheten i Malmö är 15 procent. Vi har ett trasproletariat av människor i skuggan, folk som är en av sju inneboende i sunkiga treor i Rosengård eller sover i källare här på Möllan.
Saker behöver göras. Kavla upp ärmarna.
Stefan Löfven är en människa av lagom många ord. Vi vet inte ett skit om hans privatliv, han står över skvaller och skitsnack. Han är här för att jobba. Min statsminister. 

Inga kommentarer: