27 juli 2021

The gambler

Åker tåg. Det är en av mina favoritaktiviter. Kan berätta tusen historier; hur jag och en tysk kille åkte en natt tvärs igenom Andalusien, rökte jazztobak, drack vin och sjöng "Oh Tannenbaum, wie träu sind deine Blätter" och spanska människor gjorde stora ögon eller när Sara och jag korsade Serbien med ett tåg så långsamt att en kunde plockat blommor längs vägen och en människa blev påkörd, tåget tvärbromsandes under skrik och vi blev stående på spåret långt ute i ingenstans medan tystanden la sig och allt på alla sätt var svart. 
 Men nu är nu. Cecilia har skickat med mig en öl, jag öppnar den och tänker att Kenny Rogers liksom kommer och slår sig ner mitt emot mig. "You got to know when to hold them, know when to fold them, know when to walk away and know when to run", skulle han sjunga och det skulle ju vara det. Han skulle be om en klunk av min öl och han skulle få det. Det är Norrlands guld C skickat med, lagom ljummen och skön. Orkar inte dra i trådarna, men ironin. Hallå. Jag har varit i Karlshamn. Frida skriver och säger att det är en fin stad, du ska absolut ta en promenad, men jag var i Cecilias kök och vi plockade upp trådar av då och nu. Plus pizza och vin. 
Nej, Cecilia och jag ligger inte, tackar som frågar. Jag jobbar inte så. Någon har mitt hjärta eller vad det nu är och har vi varit nätvänner sen tusen år tillbaka så har vi. 
Men what would Kenny say och framför allt mena med sina ord? IDK. I så fall hade jag redan gjort det. Tänker att jag har så innerligt svårt att sortera, gruppera och räkna ut vilka kombinationer som blir bra om en ska vinna spelet. Kenny skulle titta strängt på mig och säga att: "Det där får du fundera igenom då".
Och jag funderar allt vad jag kan i den blekingska natten, men det är vad det är. Kenny somnar mittemot mig och jag tänker att jag ändå inte lärt mig så mycket. I am what I am, som i en coming out-anthem från 80-talet och det får bära eller brista. Jag har fucks to give och jag kommer att falla fel igen. Det var så jag skapades. Inga blad vänds, allt ligger bart och när konduktören säger "Nästa Sölvesborg", så liksom väcks jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir imponerad av att du vågar vara så osäker och förvirrad i tider av total självsäkerhet.

Hej från en annan A.

Anders sa...

Tack,men jag hade hellre varit klarsynt och klok.