28 november 2012

Du är inte ung och dum, jag är inte vit och kränkt.

Tusentals röster ska höras och där strukturer tystar några, så ska systemet ändras. Grundtanken är att alla har något att säga och är man över arton så är man vuxen och får ta ansvar för sina ord. Det duger alltså inte att komma med något fattigt förlåt när man vräker ur sig rasistiska spyor och den som gör reklam för antisemitisk litteratur ska inte komma undan med ett leende.
Det jag säger ska inte filtreras genom bortförklaringar som handlar om ålder, kön eller ursprung. Snus är snus i alla sorters dosor. Av samma skäl suckar jag när unga grabbar i debatten agerar självutnämnda representanter för hooden och skäller oss som ibland ifrågasätter babblet för vita kränkta män eller så. Bosse Hansson får stå för sina ord, Gina Dirawi, Danny och alla andra med. Och Kawa är lika vit som jag och snart lika medelålders.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår verkligen inte vad du vill ha sagt med detta inlägg? Ska man aldrig få göra ett misstag? Ska Gina nu BLI antisemit (även om hon inte var det förut)? För att på så sett "stå för sitt misstag".
Och vad menar du med det om Kawa på slutet, ska kan inte få driva med VKM för att han själv snart är medelålders?
Va?

Anders sa...

Min poäng är att vuxna människor ska ta ansvar för sina handlingar och att alla ska bedömas efter dem och inte avfärdas som unga eller medelålders. Om Gina Dirawi två gånger dokumenterat gått över antisemitgränsen så är det rimligt att betrakta henne som antisemit oavsett ålder. Och om Kawa vill driva med illa formulerade medelålders vita män så kan han börja med sig själv.