25 januari 2011

Glory days

Ni minns den där Springsteenlåten som handlar om hur han träffar en gammal polare på en bar, men allt polaren snackar om är hur bra det var förr?
Gud bevare mig för den dagen jag blir sån. Det var inte bättre förr, inte roligare, inte enklare, inte alls. Det var förstås billigare att bo här i Malmö, men priset för det var att stan var halvdöd och tråkig. Nu är det många som vill bo här, fler än någonsin och då kostar det. Ska man jobba med ungar och med politik vill det til att man tror på nu och framtiden, annars kan man lägga av direkt.
Ändå finns det i alla fall två partier som längtar tillbaks och åtskilliga andra som inte känner igen sig eller som tycker att det är så många våldtäkter och så mycket våld och sådär. Jag har verkligen ingen aning om vad statistiken säger, men mina minnen från bardomens glory days är full av pennalism och våldtäkter på unga tjejer som verkligen inte anmälde, utan fick skylla sig själva.

Allra mest längtansfulla tillbaks till barnagans och skylla sig själv-tiden är Sverigedemokraterna och igår gjorde dom debut i min nya nämnd, Miljönämnden. Bjarne Kragh och Emmanouel Martyris är ironiskt nog själva invandrare och skulle väl bara med nöd och näppe klara språktestet de själva förespråkar. Ett tst i samhällskunskap av dansk modell skulle de inte alls klara. För det var uppenbart att dom inte begrep vad Miljönämnden pysslar med. en klok strategi är nog att låta idioterna prata till punkt, för med såna representanter behövs inga motargument.
Förresten, en sak var bättre förr.
Detta att vi då inte hade rasister i miljönämnden eller riksdagen.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Du, jag gillar namnbytet! Genomtänkt och rätt- precis liksom mitt i prick bara.

Anonym sa...

En lite kul bloggpost på samma tema:
http://horvendile.wordpress.com/2010/12/30/pa-spaning-efter-en-tid-pa-nytt/

Vils

SpecialRider sa...

Har du tänkt på att Springsteen bara var några år över 30 är han skrev den låten.Vad såg man tillbaka på när man var 30 egentligen ?Kanske var man lite avundsjuk på den där fria unge mannen man var i 18 års åldern ännu ej tyngd av en massa ansvar och plikter. Möjligen att man började känna sig lite långsammare och nu tålde sprit lite sämre än förr.....
Man kanske inte ska tycka synd om Ranelid eller Birro men idag så kanske man måste vara lite kändis för att sälja böcker. Vare sig Ranelid eller Birro kanske säljer några monsterupplagor så de behöver nog lite sidoinkomster från TV dessutom.Det var bät..... Oj då !

Anders sa...

Redan när Springsteen (och Ulf Lundell med för den delen) debuterade, skrev dom som om dom hade levt ett helt liv redan. Och själva rösten var 20 år äldre. Bittra sånger om liv som släckts eller passerat. God empatiförmåga, kanske? Eller bara fantasier?

Själv skilde jag mig vid trettio. Så kan man ju också hantera saker.

Anonym sa...

Kul. Du lyckas få in det "dråpliga" i att SD representeras av invandrare, (själv ser jag intet dråpligt i det), för att sedan ändå lyckas med konststycket att få dem till rasister. Vilken ras är det dom nedvärderar enligt dig?