16 januari 2011

Licensjakt på inavlade bönder?

Jag ligger här på tvären i min säng och tycker förfärligt illa om att vi har en korkad minister som heter Andreas Carlgren och som bara går från klarhet till klarhet i sina dumma beslut och statements. Är det inte nya motorvägar som leder till mindre utsläpp, så är jakt på utrotningshotade djur god rovdjurspolitik.
Hela centern är gammalmodig och tafflig och fan vet om inte Anna Kinberg Batra hade rätt när hon sa att lantisar är dummare än stadsbor.
Det är kanske läge att skjuta av några inavlade bönder?
Eller tillåta skyddsjakt på lantisar som rör sig ute och skrämmer vanligt folk?
Ett tredje alternativ är då såklart att inse att det finns olika sorters djur i vår svenska fauna och acceptera det och utnämna ministrar som har guts att ta de fajter som behövs.

Och, ja, jag skulle gärna se vargar i malmöområdet.
Så har jag svarat på den invändningen också.

PS: Guilliou i AB idag. DS

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha du tycker inte att livet i Malmö upplevs av många som tillräckligt osäkert redan.
Är det inte synd egentligen med hela vargdebatten det finns väl säkerligen ett flertal djur som är utrotade i Sverige, som inte hade väckt alla dessa känslor om de fått den satsning på återimplantering som vargen fått.
Grundar sig allt på den känsla som en topppredator väcker hos de som är för eller emot.
Förkärleken för vargen kontra andra arter för vargförespråkarna spår tydligt på den konflikt som råder mellan stad och land och som så tydligt kommer till uttryck i ditt inlägg

Anders sa...

Livet i Malmö är relativt säkert. Kanske inte som en skog i Värmland eller Dalarna, men säkert nog.

cruella sa...

Varför är du anonym, Anonym? Varför detta varghat? Den är inte farlig för människor, trafik och jägares kulor dödar fler jakthundar än någonsin vargen. Människor som levt av boskap i rovdjurstrakter har alltid varit medvetna om risken, precis som bönder som lever av jorden varje år lever med risken för att skörden slår fel.

Rovdjurspolitik kan bedrivas på många sätt - licensjakt på ett utrotningshotat djur måste vara det absolut sämsta tänkbara. Rovdjursstängsel och ordentlig kompensation för dem som förlorar intäkter på grund av rovdjursangrepp känns mer konstruktivt. Varför inte?

Anonym sa...

Cruella Menar du att vargen har större rätt än andra djur att erhålla alla dessa miljoner som stöd.
Var inte naiv vargjakt kommer ju förr eller senare ändå i framtiden när stammen växer sig för stor. Och tänk hur konstigt det är att alla "riktiga" naturvänner verkar bo i städer.

cruella sa...

Utrotninghotade djur får mer stöd än icke utrotningshotade djur, det är helt sant och dessutom helt riktigt.

Att alla som gillar tanken på rovdjur och däribland varg i våra skogar bor i stan är helt enkelt inte sant.

Hur ser du på björnen förresten? Den är ju verkligt farlig för både människor, hundar och boskap.