17 februari 2017

Jag är ledsen, men Malmö är inte farligt.

Detta att inte vara rädd för att leva i vår stad eller detta att priserna på bostäder ökar, precis som skolresultaten, provocerar. En annars glad centerpartist tog fram min gamla slängda bloggpost från mars förra.året och dunkade i huvudet på mig, för när sakargumenten tryter kommer personagreppen fram.
Folk långt till höger och vänster blev även provocerade av Anders Ygemans vågade bisats på ett pressmöte, där han faktiskt antydde att de som köper en femma grönt till helgen, tar taxi för 49 spänn och köper falafel för en tjuga, backar upp den svarta beväpnade ekonomin. Men hur man än vill skylla på staten och kapitalet eller på sossar och invandrare, så är det ett faktum att om vanligt folk håller sig undan skiten, så tappar gangstrarna fart. Det är inte något som ska hända istället för polisarbete, men du kommer aldrig undan ditt personliga ansvar.
Fortfarande och för lång tid framöver kommer det no matter what att vara mer sannolikt att du blir påkörd än skjuten om du inte minglar med slödder. Jag är ledsen kära populister, men Malmö är inte så farligt som ni önskar att det vore.

Inga kommentarer: