15 mars 2018

Min halvdag som kändis

Några kollegor och jag låser upp våra cyklar och drar hemåt efter vår APT. Jag har inget ljus på cykeln och säger lite sarkastiskt att det är sånt jag skulle kunna hamna i Aftonbladet för och att det är skönt att det snart är över. En kollega/kompis säger då att, jaja, men då skriver de bara fd miljöpartistisk toppolitiker.
Fan, tänker jag. Det går aldrig att komma undan. För det är allt annat än politiken som en blir känd för. Hur dramatiska ställningstaganden en än gör, så är det inget mot frågor om livsstil eller ordval. För två år sedan precis idag var jag i Cannes på bostadsmässa. På flygplatsen ringde en journalist på skånska dagbladet och frågade om en formulering här i bloggen. Jag kollade vad det nu var jag hade skrivit. Jaha, just det, en metafor. Aja, jag ändrar väl, sa jag, gjorde det och tänkte inte mer på den saken. Dagen efter stod det om min metafor i alla tillgängliga svenska medier. Folk låtsades att de inte fattade vad jag menade, fast alla med ett iq över 75 självklart begrep exakt vad jag var ute efter. Så började min halvdag som kändis. Jag bad offentligt om ursäkt för min förfärliga liknelse och lovade att sluta blogga. Sen satt jag på eftermiddagen på stranden i solen med en annan politiker, från ett annat parti och hen tröstade mig och sa att jämfört med vissa andra lokala politikers klavertramp var det ändå nada. Telefonen gick varm halva dagen. Jag fick en flashbacktråd och sådär mycket kommentarer på twitter och i kommentarsfält. En sosse som heter Thomas Grahn skrev att jag absolut inte skulle tvingas att avgå, för att då skulle jag ju passa barn på heltid och det vore ju värre, enligt hans mening.
Annars var det typ de som tipsat tidningen som kommenterade som förväntat, spelat indignerat. Det blåste förbi ganska fort. Ibland blir jag påmind om det där och jag brukar svara att metafor är ett litterärt begrepp som alla kanske inte begriper. Då tystnar de.
Men visst har jag lärt mig att väga mina ord lite noggrannare. Blivit lite mer mainstream liksom. Som de andra.

4 kommentarer:

Krister Andersson sa...

Mordhotat någon på sistone? min kvinnliga kompanjon bor på Limhamn och du skall
vara väldigt tacksam att jag inte letade upp dig för ett litet enskilt samtal efter
ditt mordhot.

Anders sa...

Jo, jag vet. Du sa ju det när du ringde. Annars tycker jag du ska göra en polisanmälan om du anser att jag begått ett brott.
Ha en bra dag.

Krister Andersson sa...

Både du och jag vet att du har begått ett brott, det kallas olaga hot.
Nu vet jag att du inte hade en tanke på att göra det eftersom 1. jag tvivlar starkt
på att du ens kan hantera en automatkarbin, 2. Du är en ryggradslös soyboy kort sagt vad Jänkarna kallar en cuck, det är klart du skulle kunna be dina polare från
AFA att göra det men jag tvivlar på att de hade rett ut det eftersom de är ursinnigt
inkompetenta. Slutligen bad du motsträvigt om ursäkt även om vi båda vet att den inte är vatten värd, du bad om ursäkt pga ett enda skäl, att du skulle få behålla
dina lukrativa politiska uppdrag. Jag såg nu att Frigoliten är i Ungern och ljuger
friskt

Anders sa...

Gör en polisanmälan. Eller googla ordet ”metafor”. Ha en bra dag!