11 juli 2020

MP som BK Häcken

Börjar tänka att mitt parti är lite som BK Häcken, så bra på pappret, men utan edge, utan en fanbase värd namnet. Nu handlar det offentliga samtalet om att MP tvingat sossarna att överge volymmålet som aldrig funnits, men jag ser ärligt talat inte mycket av det, det är tvärtom de vanliga Löfvenska dimridåerna: säg så lite och så meningslöst som möjligt. Och högern har blivit så jävla obildad, det är ingenjörer som aldrig lyft en skönlitterär bok svårare än Liza Marklund som skickar memes eller poserar med gevär. Det är andefattigt. Sverige är ett ganska glest befolkat land som är lagom varmt på de flesta ställen för det mesta. Det skulle få plats miljoner fler människor här. Alla de stora städerna kunde vara dubbelt så stora, det hade bara gjort dem roligare. Men det kräver att röda och gröna håller fast vid sina ideal. Det behövs bostadspolitik och arbetsmarknadspolitik, det behövs fördelningspolitik. Vi ska inte ha gatubarn och kåkstäder. Vi ska ha utbyggd kollektivtrafik och cykelbanor. Jag fick kopiöst med skit från vänster när jag inte fördömde, men uttryckte en undran över hur man kunde skaffa barn när man bodde i den dåvarande kåkstaden som fanns på fastigheten Brännaren 19 vid Nobelvägen. Martina Skrak och andra vänsterpartister hetsade och sa att en ledande miljöpartist ville förbjuda fattiga att skaffa barn. Det jag gjorde var att lufta en tanke. Jag tänker: om vi tror att människan är kreativ, kan och vill förändra sina och andras villkor, så är en rimlig fråga: vad fan gör du åt din situation? Du kan inte vänta på revolutionen, för den kommer aldrig. Du kanske är ett offer för strukturer, men har du tid att vänta på att de ändras eller måste du göra något här och nu för egen del?
Att ha många barn är dyrt för vem som helst, kan den här fyrabarnspappan intyga. Du får ta tag i din skit. Ingen gör det åt dig.
Det rödgröna styret kunde vara genialiskt, om vi tog de bästa ur de bägge världarna. Klass från rött och ekologi från grönt. Nu känns det lite tvärtom. Stöd till SAS från rött och idpolitik från grönt. Började med att skriva att mitt parti är som BK Häcken. Även om spårvagnshållplatsen fortfarande heter Rambergsvallen, så har arenan där det rikaste och bästa laget i Göteborg spelar namn efter ett byggföretag. Tror aldrig den varit fullsatt. Längst bak i femmans spårvagn sjunger ett fyllo som gick på vid Vårväder: Heja blåvitt. En somalisk mamma ler mot sin dotter. Det slår mig hur välvårdade somaliska barn oftast är. Men jag vet att det också är en fördom. Jag är inte bättre än andra och min tvärsäkerhet rinner av mig som regnvatten från ett paraply. Också jag. Om ni nu undrar.

Inga kommentarer: