09 mars 2019

Brorsor, så här gör vi!

Det är den nionde mars. I alla sociala medier har jag läst bittra kommentarer om elaka feminister och att det minsann inte är så lätt att vara man i det här samhället, ofta parat med kommentarer om att man inte får säga så i det här jävla samhället. Här är några punkter att diskutera i grupp i bastun eller på puben efter matchen.

1. Det värsta som kan hända dig efter ett dåligt förhållande eller en misslyckad dejt är ensamhet, sorg och bitterhet. Det värsta som kan hända en kvinna är att hon blir dödad.

2. Kamma dig, pynta ditt hem och sluta spela Fifa. Var vuxen. Läs böcker.

3. Ta ut halva föräldraledigheten, lär dig laga mat och baka. Utan det blir du aldrig jämställd.

4. Bjud inte på krogen. Då drar du till dig folk som vill bli bjudna och inte nödvändigtvis folk som vill ligga med dig eller föda dina barn. Och bjuder du ändå, så åberopa fan inte det mot slutet av kvällen.

5. Uttryck inte hat mot dina ex. Då framstår du bara som en idiot. Du valde ju dem, eller hur?

6. Ha vilka sexuella preferenser du vill, men minns att vi blivit lärda att vara dominanta och kvinnor på samma sätt lärt sig att vara undergivna. Var inte blyg för att testa en kille någon gång. Fråga dig varför bögar nästan alltid är snyggare. Nej, det är inte biologi det heller.

7. Fira den internationella mansdagen om du vill, men ta då reda på vilken dag det är och babbla inte om det den 8 mars.

8. Ångra saker du gjort, våga ändra dig. Du är inte född till sexist.

Inga kommentarer: