26 augusti 2018

Älskade liberala Möllan

Ibland vill jag flytta härifrån, kanske ut på landet, kanske till Ystad eller någon annanstans. Men jag stannar. Jag har blivit van vid att bo på ett ställe där folk är ute under de flesta av dygnets timmar, undantaget tidigt på morgonen, särskilt inte på måndagar. Här satsade jag på att bli områdets coola politiker, men nu kandiderar jag inte ens i något val, utan ser sakerna lite från sidan.
Detta är vänsterland, i något val var MP störst, men annars är det rött och rosa och det trivs jag med. Palla att bo bland kusinavlade sd-hillbilles, liksom. Ibland hamnar jag ändå på kant med rödingarna. Jag har inga problem med vinster i välfärden och jag har ibland problematiserat sådant som är haram att ens nämna som ett eventuellt bekymmer among the reds. Det händer ibland att jag avfärdas som liberal. Det är ett fult tillmäle i röda kretsar, snäppet under fascist. Men när jag ser min stadsdel, så
ser jag stans kanske mest liberala område. Här finns inga moralpoliser, inga golfbaneklippta trädgårdar och mycket få regler. Utspilld öl blandas med doften av cannabis och kebab och kvitton är inte alltid grejen här, om vi säger så. Folk cyklar och kör bil lite som det passar dem. Vi kan dricka dyrt finkaffe med Fredrik Gertten på kaffebaren eller halsa fulöl på någon bakgata med folk som du definitivt inte tar selfies med. Det finns något för alla här. Om den socialism som somliga drömmer om här, eller i alla fall röstar för (eller vägrar att delta i den borgerliga "demokratin" för) , skulle bli verklighet skulle området bli tråkigare än Bunkeflostrands centrum. Utbudet skulle bli som i Teckomatorp på juldagen. Men det reflekterar vi inte över här, för någon socialism blir det ju aldrig här, lika lite som tillvaron är särskilt liberal i områden där folk röstar på partier som L eller M. Där är ju fan inga tiggare eller bostadslösa välkomna, där sätter blonda politiker med blåa ögon jurister på att hålla slöddret borta.
Vi på Möllan är rebeller som köper indisk mat av en snubbe som inte kan ett ord svenska och troligen inte kan stava till uppehållstillstånd på något språk. Vi hatar gentrifiering, men säljer sen våra bostadsrätter dyrt. Detta är vår bubbla. Vi tror att vi är något, för vi bor i vårt älskade liberala Möllan.

Inga kommentarer: