10 januari 2018

Dejting, lika kallt som januari

De viktiga sakerna i livet kan du inte räkna ut, det finns inga formler för ett gott liv. Du kan inte match.com-organisera ditt liv, det går inte att swipa fram en högre lycka. Du blir aldrig en lycklig pannkaka.
I alla fall inte jag. Nu när kuvertet från tingsrätten förkunnat att prövotiden är över och skilsmässan ett faktum, så förstår jag att normen är att jag ska jaga tvåsamhet igen. Men jag hittar aldrig något när jag jagar. Det får komma när det kommer, om det kommer. Kanske är tvåsamhet inget för mig.
Min erfarenhet av dejting är att det är lika kallt som månaden vi går runt i just nu och så behängt med falska förhoppningar och självbedrägeri att hälften kunde vara mycket nog. Jag gick som en urvriden trasa när jag försökte hitta något där. Nu har jag mot bättre vetande varit inne och tittat igen och det är samma hjärtklappning, samma ledsna desperados, samma ensamma hjärtan som förr, samma särskrivningar och illa formade klichéer. Det får räcka med en titt. Nätet är en källa för mycket nöje och sällskap, jag sitter väl mycket med telefonen i min hand, det vet jag. Men de viktiga sakerna i livet får jag hitta någon annanstans, i ett hörn av den verkliga världen. Eller så hittar det mig, eller så var det så här livet skulle vara.

Inga kommentarer: