25 augusti 2017

Anna får mig att stanna

Jag har inte så värst mycket till övers för Anna Kinberg Batra. Den politik hon står för är gammaldags och dålig, hon vill ta från de fattiga och ge till de rika, hon visslar och låtsas som det regnar i miljöfrågorna och toppar det med att öppna för samarbete med SD. Men när jag sagt det så vill jag ändå skicka in följande brandfackla: hon har blivit förjävla illa behandlad under de senaste dagarna. Så ska det inte gå till. Så gör man inte mot en annan människa.

Jag skulle gärna önska att det var typiskt för högern, att deras människosyn var så radikalt olika de andras. Men vi vet att det händer i alla partier och vi vet att det inte handlar om innehållet i politiken. Det är detta att politiken blivit en karriärväg, ett sätt att bygga en position och ett liv, som är problemet. Allt fler lever gott på politik på behörigt avstånd från väljare och världen. Allt fler har för mycket att förlora.

Jag försöker hålla min kropp fri från det som vill släcka min eld, jag stannar trots att politiken ibland gör mig så illamående att jag kräkas. Häxjakter och cynism får mig inte att hota med att sluta, det får mig att hota med att stanna. Anna får mig att stanna. Inte minst för att bekämpa de idéer hon står för. För det är det allt handlar om.

Inga kommentarer: