03 november 2016

Vår egen jävla pusherstreet

I tusen dagar eller nåt så har dealarna stått på rad från Konsum vid Folkets park och hela vägen ner till Haschrondellen och för all del på andra ställen i området. Vissa butiker borde till exempel kollas lite extra, om det inte redan sker och Jesusparken ser ut som en parodi på Woodstockfestivalen, vissa dagar.
Vi är ganska många som påpekat detta för både polisen och i sociala medier. Våra ungar och även vi själva ser att det handlas och röks öppet. Vi med större barn och teens vill att de ska kunna röra sig utan att bli antastade eller påtända av passiv rökning. Gensvaret har varit lite lojt, kan man säga. Tills igår, då. När det når riksmedia så händer det saker. Det kallas till möte och visas prov på handlingskraft. Tack för det.
De som handlar och säljer är inga större stjärnor, snarare snubbar med egna dyra vanor som kan dra in mer på att gå lite ärenden än på att gå på soc eller en utbildning eller så. Det är moraliskt klandervärt, men inget konstigt.
Det som aldrig sägs är att den öppna handeln och det myckna rökandet inte händer i ett vakuum. Det hänger ihop med en allmän drogliberalism som det fnissats åt i trettio år eller så. Det har aldrig funnits så många ölsorter som nu och aldrig har det druckits så mycket. Och sorry alla normalkonsumenter av alkohol, men sakerna hänger ihop.
Gör matten själv, så kommer ni nog fram till hur vår jävla pusherstreet ska försvinna. Hint: det handlar nog inte mest om konstaplar och kameror.

Inga kommentarer: