26 oktober 2016

Dricka kaffe med idioter

Löfven åkte till Saudi. Man kan se honom på bilder drickandes kaffe med kungen och jag vet att några blir arga för det. Antingen borde han inte åkt dit, tycker folk, eller så borde han ha sagt till det medeltida rövarbandet vilka jävla mördare de är, för att de är några jävla mördare går inte att ljuga bort.
Men min gissning är att de svårligen skulle lyssna om man fyllde deras öron med invektiv och ännu mindre om man stannade hemma och bara skrev statements på sin vägg på fb eller slängde ut tuffa 140-teckens oneliners på twitter.
Möten.
Öga mot öga.
Då händer det saker. 

För all del, jag inser att Löfven kanske inte omedelbart fick den saudiske kungen snäll, bara genom att åka dit och prata över en fika, men det är klart värt ett försök. Och samma sak gäller på lägre nivåer än kungars och statsministrars och för mindre dramatiska möten än dem med rövarband från öknen.
Drick kaffe med alla möjliga, även idioter, utsätt dig för risken att påverkas, för om du inte gör det, så påverkar du inte heller. Styrkan i dina argument prövas aldrig vid körläsning, utan bara vid motstånd.
Att i alla lägen bara skaka hand med sina likar och bojkotta eller ignorera dem man utsett till fiender är att leva på en bekväm, men tråkig plats. Det förändrar varken dig eller världen.

Inga kommentarer: