30 december 2015

Back to life, back to reality: årskrönika

Det här året slår vi sönder i ett antal beståndsdelar och analyserar i tur och ordning. Bara dekonstruera skiten, för det finns inget sammanhang. Så:
1.Livet.
Det där med att jag trodde att jag skulle dö och sen kom tillbaka med nya insikter. Så kliché att alla coola skrattar på sig åt tönten. Men sant. Minns hur utomkroppslig hela upplevelsen var, tänker på semlan i matrummet, på mannen jag delade rum med (frid över hans minne) och smekmånaden efteråt. Insikterna, då. Och jag tänker på alla jag sårat och skadat, men även på dem jag gjort glada och mitt ansvar för det här enda livet och visst kan det vara svårt att bära, men man måste. Och man måste förlåta sig själv. Och tacka för att man lever.

2. Politisk depression
Ja. November och december förstörde allt. Fallet går fort när det kommer. Åsas tårar, alla bortförklaringar. Margots och Stefans dubbla standards och mumlanden om terror och utomrättsliga avrättningar. Partiets kulturkatastrof och de som försvarar eller förklarar bort hedersvålfet. Jag orkar inte, det är för mycket. Och ändå så lite för mig, jämfört hur det är för dem som suttit emellan.

3. Hebron
Så fastbränt i mitt sinne, så omtumlande,  som ingen annan plats jag besökt. Det lämnar mig aldrig, aldrig. Det motsvarade alla mina förväntningar och det är det inte mycket som gör i dessa dagar. Det ställde så mycket åsikter och saker på sin spets. Mina övertygelser är starka, men inte ristade i sten. Och det finns olika blickar att möta beroende på vilken sida av stängslet man står på.

4. Jobbet.
Äh, inget särskilt. Vi släpper det.

5. Slängd bloggpost.
Lovar att aldrig bli rädd för en pöbelhop igen. Slänger aldrig nåt mer. Det är jag och ingen annan som bestämmer vad som står här. Och det kan hända att jag gör bort mig, men det går att leva med. Och det kan hända att jag vandrar vilse, men det går att hitta stigen igen.

6. Resor
London, Vilnius, London,  Israel, USA, Hongkong. Intryck. Avtryck.

Inga kommentarer: