04 oktober 2015

Söndag och referensglänsning.

Söndag middag och kanelbullens dag. Än har inte GAIS mött Östersund, än snurrar tvätten i maskinen och än känner vaderna av gårdagens halvmara. I morgon är det tåg och flyg och sen the A-train, the downtown train full of them Brooklyn girls, för att nu referensglänsa. En tur till världens huvudstad.
I skallen går politiska debatter fram och tillbaka som vanligt och tankarna far också till Jerusalem som verkar explodera efter Mahmoud Abbas tal i FN om att man inte längre bryr sig om det man kommit överens om med Israel. Okej, testa och se om knivattacker gör Nethanyau villig att släppa Västbanken. Kolla vilket förtroende man bygger med det. Lycka till. I den politiska debatten på nätet så fascineras jag ännu av hur lätt folk går över till personangrepp. Både från vänster och höger, vill jag säga. Också där undrar jag lite lätt om man verkligen tror att ett fullskaligt påhopp, en ren kapning, ska få mig att ändra åsikt. Gissningsvis inte. För varje gång du kallar mig vid ett kränkande tillmäle så glider jag en bit bort från dig. Det borde du begripa. Det är bra att fundera på vad man kan lära av den man har att göra med, hur en egen gärning kan bli bättre. Keep calm och diskutera sakpolitik, noch einmal.
Tar en tugga av gårdagens jambalaya. Hoppas arseniken försvunnit. Funderar på att ta tag i det där med kanelbullens dag.

Inga kommentarer: