10 juli 2015

Tio år till

Ulf Lundell sjöng "gå ut och var glad", men förr mig blandades pirret med oro och rädsla för att sitta där ensam. Jag startade en blogg, för det var det nya heta. Min blåa fåtölj gick sönder och murgröna ramade in vardagsrumsfönstret och pilfinkarna kvittrade vackert. Jag köpte ekologiskt vin och saknade barnen, saknade kärlek och gemenskap. Nu sitter Sara mittemot mig i en skinnsoffa och tittar i mobilen. Vår fina lägenhet har högt i tak och på övervåningen sover en sjuttonårig revolutionär och tänkare. Man får det liv man skapar själv, inget kommer till dig utan ansträngning. Tio år är en gäspning i universum, men det är i tio år jag bloggat och jag kommer att fortsätta i tio år till. Håret kommer att gråna än mer, jag kommer aldrig mer att slå personligt rekord på maran och någon tredje småbarnsrunda blev det aldrig. Jag nöjer mig med att krama om de barn jag har och titta på nån liten Malte nere på triangelstationen. Om tio år har jag barnbarn och det blir han som i bloggens begynnelse kom insvepande med en mercedesstjärna runt halsen som blir först ut. Det blir mer politik, för jag är en politisk person ut i fingerspetsarna. Och stan kommer att växa, för det är i stan det roliga händer. Om tio år har vi avskaffat bilavdrag och ränteavdrag, om tio år är det slut med racing in the street här nere på Bergsgatan, om tio år får de som vill bo i röd liten stuga på landet hitta en försörjning själva, för vi i stan kommer inte att ha lust att subventionera svampplockning och skogspromenader.
GAIS kommer att vara tillbaka i allsvenskan och min pacemaker kommer tryggt att picka fram sina signaler här inne i mitt bröst. Om tio år är det fred mellan Israel och hennes grannar och jag sitter i en annan soffa i ett annat rum och planerar nästa resa dit ner.

3 kommentarer:

Jörgen Stiernborg sa...

Vad är det där med GAIS? Går det att äta?
Det är vi på landsorten som ser till att du har mat på bordet. Och ni stassbor (där inbegriper jag i detta undagsfall även Göteborgare) gillar rätt mycket att traska runt i skog och mark, eftersom det är betydligt roligare än att stå och glana på Ullevi utifrån. Ger lixom mer känsla, typ.
Vi har mat, vi har livsmiljö, vi har tolerans, vi har vänlighet. Under eftermiddagens hundpromenad var det tre för mig helt okända personer som hejade. Förstår att det låter som Liseberg.
Vi klarar oss utan Göteborg: föreslår att vi avstår det till Norge.

Anders sa...

Lev du som du vill, men kräv inte att andra ska subventionera dina val.

Anonym sa...

Svampplockarna kanske inte vill subventionera din kollektivtrafik och alla miljardunderskott i Malmö.
Anders hur är det med verklighetsuppfattningen eller är det grön dimma som fördunklar....