14 juni 2015

Tack för allt, Magnus!

Jag vet inte hur många gånger jag och min polare/granne satt och lyssnade på Varning för barn. Kassettbandet gick varmt tills det gick sönder och blev bandtrassel i sjuttiotalets lowtechvärld. Tror vi kunde innehållet på det där bandet utantill. Det var så oerhört kul, så galet och knäppt i dessa allvarstider av kampsånger och ABBA. Svårslaget än idag, skulle jag vilja säga. ABBA, förresten, minns ni hur han var teachern som Agnetha kysste i den där videon? Vem hade inte velat byta med honom då? 
Sen försvann han ur mitt liv, jag var för gammal för Fem myror, det var min lillasysters värld, själv ville jag vara stor och läsa böcker och lyssna på musik.
Men han skulle återkomma.1993 var jag med i Jeopardy och blev stormästare. Vann inga miljoner, snarare tusenlappar, men ändå. Magnus var där och ledde och han var en vänlig och proffsig man som kom på sin cykel som vem som helst där på gatan. Inga choser eller poser, nästan lite åt det blygare hållet utanför rollen. Nu är han död och om jävulen finns, så är det cancern. Tack för allt, Magnus.

Inga kommentarer: