31 december 2014

Mitt eget jävla sylvesterlopp

För exakt ett år sedan spådde jag att GAIS skulle gå upp i allsvenskan och att Nethanyau och Abbas under 2014 skulle skriva under ett fredsavtal. Det är klokt att inte tro eller förutspå så mycket. Klokt också att inse att framtiden är ett mörkt rum som du går in i med bindel för ögonen. Troligen vill vi inte heller ha det på något annat sätt. Jag tippade också att Sverige skulle få en ny och bättre regering och det fick vi, men en svag och sårbar.
Vi har en dröm om att allt ska lösa sig till det bästa, att gud och regeringen ska fixa till det medan vi sitter vid köksbordet och dricker kaffe. Men den teologi och politik jag tvingas omfamna för.min egen del handlar om handling och förlåtelse. Borsta bort dammet, gå vidare, gör saker. Var inget offer. Varenda dag får jag gå upp och aktivt förlåta mig själv och sen gå ut och göra saker. Under 2014 kämpade jag ner en depression utan att sjukskriva mig en enda dag för det. Jag testade läkemedel, men la det åt sidan och fyllde tid och energi med annat. Självklart kan den komma tillbaka. En tillräckligt stor trigger, så är jag kanske där igen.
Det är sån jag är, berättar jag för spegeln, för acceptans är en del av lösningen det också. Vissa saker kan jag inte ändra på, det är lika bra att inse.
Det är en grå sky över Malmö denna sista dag på året. Eldar tänds och släcks och snön har smält undan och pojkarnas TV gick sönder ungefär samtidigt som EU-migranterna vid Mobilia fick söka nytt nattläger. Nu tar jag tag i dagen. Mitt eget jävla sylvesterlopp står för dörren.

Inga kommentarer: