28 november 2014

Älskar att sitta i fullmäktige

Fick frågan av en kollega en gång om varför jag inte sökte jobb som förskolechef. "Men du kanske föredrar att styra Malmö, framför att bestämma på ett enda dagis?", svarade kollegan själv på frågan.  Ja, så är det. Min dröm är att vara en del av den kollektiva fjäril som fladdrar med sina vingar och sätter igång orkaner som förändrar hela världen.
Så naiv är jag och därför sitter jag i kommunfullmäktige. I timmar sitter vi där, nu har det varit 21 timmar på två dygn, plus alla timmar som gått åt att läsa på kilovis med handlingar, snacka ihop sig med kompisarna i partiet och förbereda sina anföranden.
En del ser de många timmarna man sitter i rådhuset, som något nödvändigt ont, något man måste ta sig igenom.
Jag? Jag älskar det. Att sitta i kommunfullmäktige är för mig ett rent nöje. Om jag är bra på det får andra bedöma, men att lyssna, ta in, analysera och sen själv ställa sig i talarstolen och ge sin syn på saker och ting är en ynnest och folkvald är ett av svenskans allra vackraste ord. Visst känner jag av klimatångesten ibland, visst är det så lite jag kan göra och visst fattas de viktigaste besluten någon annanstans. Men ändå. Lite kan jag göra och då ska jag göra det.
Och det där med att vara en del i ett lag, det är skönt och bra. Vi peppar varandra och tar en för laget om det behövs.
Så förändras Malmö, Sverige, Europa och hela världen. Och gör det inte det, så ska det i alla fall inte bero på att vi inte försökte.

Inga kommentarer: