09 maj 2014

Våld och V

Så gick då Jonas Sjöstedt ut och fördömde de våldshandlingar mot politiska motståndare som några gör i antifascismens eller revolutionens namn.  Det borde han inte ha gjort. Det är med det som med Sverigedemokraternas uniformsförbud; det får motsatt verkan. V kommer nu för evigt att förknippas med den enfaldiga parollen om att antifascism alltid skulle vara självförsvar.
Inga vänsterpartister jag har träffat har någonsin fajtats med folk på gatorna.
Inte i Sverige i alla fall. Den auktoritära socialismen ägnar sig inte åt individuella avvikelser, den dricker kaffe och förhandlar, eftersom den revolutionära situationen aldrig tycks uppstå. Det är gott så. Man får en del gjort och vi samarbetar bra om t ex jämställdhet här i Malmö. Det är fjantigt av borgerliga debattörer att försöka bunta ihop V med RF och de andra illustra grupperna.
Själv skulle jag föreslå en strategi mot våldsvänstern som stavas: mata inte trollen. Allt jävla Free Joel-struntprat och vad det kan vara faller på sin egen idioti och kommer aldrig att locka massorna. En svensk arbetare drar aldrig kniv mot en fånig högerextremist eller sparkar slovakiska gästarbetare i huvudet. Det kan räcka med att säga så.

Inga kommentarer: