14 februari 2014

Ni gör det för lätt för er med Soran

Hela vänstern och många gröna och andra som vill dokumentera sin antirasism ställer sig upp som en möllanit och tycker att Soran Ismail ska få vara programledare för Morgonpasset i P3.
"Ska man inte få vara antirasist nu heller?", säger man indignerat, som om någon ifrågasatt det. "Har vi inte yttrandefrihet?", fortsätter man. Jo, vi har ju det. Och kanske ska Soran få vara programledare, jag vet inte riktigt. Men om Soran ska få yttra sina åsikter fritt i radion ett valår, så kanske till exempel Ulf Brunnberg ska få tid att berätta om vilka partier man ska få ställning för eller emot om man tycker att sjöfylla är en mänsklig rättighet. Det som gäller för den ene måste gälla för den andre. Men jag tror inte att Lars Ohly skulle twittra energiskt för Ulf Brunnbergs skull. Eller att ung vänster skulle demonstrera utanför radion för Samfundet Sverige-Israels rätt att förespråka stödinköp av soda stream-maskiner på bästa sändningstid och därvid rekommendera vilka partier man ska stödja om man gillar detta.
Det är alltså inte så enkelt och Soran-testet är då: skulle någon vars åsikter du avskyr också få lov att vara programledare.

1 kommentar:

Anders sa...

I ett underhållningsprogram på radio? Ja, självklart.