18 januari 2014

Inte ett ord om Belinda

Kaffebryggaren låter som ett kraftverk och alla i huset utom jag ligger i sina sängar. Morgonen på Bergsgatan är kylig och trött och Sara ska få ett kopp kaffe levererad till sängen. Det är lördag och i andra sängar i andra hus vaknar människor som inte har samma val som.jag att forma sitt liv. I stadsdelen Norra Fäladen funderar en ung kvinna på hur hon ska bete sig för att få träffa sin älskade, ska hon göra sig ett ärende till stan, ljuga och ta risken att än en gång få stryk av farsan eller ska hon resignera och vara den önskade dottern.
Här på Möllan torkar en annan kvinna spyor och sätter sen in glas i diskmaskinen medan det snarkas i sovrummet. Hon prisar sin lyckliga stjärna att allt vin tog slut igår så att hon kanske slipper fler blåmärken och spyor, slipper att oroas lika mycket som igår kväll.
Det finns människor att uppmärksamma. och att kämpa för, drivkrafter i kampen mot myter och för lika rätt. Det är inga stim eller vackra ord, inga trender eller kul grejer för stunden, inga vackra instagrammänniskor i exotiska miljöer, inga slowfoodhipsters på Nytorget eller kvoterade styrelser i börsbolag.

Inga kommentarer: