03 november 2013

Tvinga SD att ta ansvar

I natt var det biljakt på gatan utanför vårt hem. Polisen jagade någon, det small till och när vi tittade ner så blinkade blåljusen från fyra polisbilar och en personbil stod på trottoaren och dess förare och passagerare låg strax bredvid, vi fattade aldrig varför. I Malmö firar vi alla helgons dag på olika sätt, Sara och jag var på Östra kyrkogården och tände ljus innan vi gick hem och åt godis och så Så mycket bättre. Det finns klyftor och skillnader i den här stan. Några äter godis i en stor soffa och andra jagas av polis.
Och i Malmö exploateras detta faktum hyggligt framgångsrikt av Sverigedemokraterna. Man driver tesen om att stan kan och borde vrida tillbaks klockan till en annan tid och man gör det på ett försåtligt sätt. Och vi andra låter dem sätta agendan. Vi låter oss luras att diskutera deras förslag och analyser. Men SD är stans tredje största parti. De borde tvingas att ta ansvar för stans stora frågor. Tvinga ut dem i frågorna om ombyggnaden av sjuttiotalshusen, tvinga ut dem i planärenden och tvinga dem att på riktigt få plus och minus att gå ihop i den kommunala budgeten. Tvinga dem att ta ställning i skolfrågorna, bortom slagord och  sånt som inte kommunen kan besluta över.
Acceptera faktum att de existerar, men låt dem inte ta offerkoftan eller prata om sånt som stått i tidningen. Tvinga dem att prata om det som står på dagordningen. Så ser alla hur svaga och ynkliga de är.

Inga kommentarer: