30 augusti 2013

Välkommen från första stund. #Malmö30

Det var på den tiden mitt hår var längre och jag levde på hönökaka och västerbottensost och köpte en gammal cykel hos cykelhandlaren på Dalaplan och cyklade fel en kväll när.jag skulle hem från KB på Erikslust och hamnade på en åker istället. Innan Bingolotto, innan triple & touch, Lasse Kroner var brevbärare i Högsbo och gatumusikant som körde Dan Hylander och Let it be i hörnet av Korsgatan och Kungsgatan i den stan jag lämnade.
Jag kom till Malmö och var välkommen från första stund. Mina gamla kompisar kom ner och hälsade på, men vi hittade inga öppna ställen, allt var nedsläckt och vi gick på stadion och IFK Malmö fick stryk igen, nu av Grimsås.
På biblioteket vid Nobeltorget lånande jag Jaques Werups Tiden i Malmö på jorden och jag var ung och sökande i en stad som var lite trött och behövde vila ut och växla om. Det mesta låg där det ligger och de flesta gjorde det de gjorde. Det byggdes båtar och chokladdoften stod stark över Bergsgatan. Folk frågade om jag kände Sten-Åke Cederhök och Mikael Wiehe stegade in på Tempo för att handla en bit mat. Jag drömde och studerade, gifte mig, skilde mig och jobbade och förändrade världen och trettio år gick och kommer inte tillbaka.

Inga kommentarer: