11 januari 2013

"Så stoppar vi SD"

Debattör efter debattör skriver att om vi bara gör det jag alltid har sagt, så stoppar vi rasismen i allmänhet och SD i synnerhet. Från höger hör vi då det vanliga om lag och ordning och från vänster det vanliga om arbetslöshet och ökade klyftor.  Bra försök, men tyvärr håller inte analysen, därför att 1) rasismen ökar inte och 2) rasisterna var FLER i riksdagen under nittiotalets början. Saker har blivit bättre. Vid den tiden satt jag dessutom i styrelsen för mitt parti och även hos oss utkämpades strider mot flyktingfientlighet, precis som i andra partier. Det folkliga. motståndet mot flyktingar var högt och rent och det brann kors och moskéer.  Det var värre förr.
Det är helt enkelt så att det finns rasister och att vapnet mot det i första hand stavas bildning och möten. Du hatar mycket sällan den som ger dig en hjälpande hand och läser du på så märker du att de rasistiska dumheterna inte håller. Och detta händer och saker blir långsamt bättre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad menar du med att " rasisterna var FLER i riksdagen under nittiotalets början."? Tänker du på Ny demokrati?

De hade visserligen fler mandat men var inte ett renodlat anti-immigrantparti. Det var lika mycket, om inte mer, ett borgerligt populistiskt parti med bas i skattekverulans och mytspridning myndighetsförmynderi.

Mvh/ PJ