24 september 2012

Försök inte göra alla glada (partiprogrammet lagom)

Det finns människor i ens omgivning som har så fullt upp att bry sig om andra och att smälta in i sällskap, att man efter ett tag blir irriterad och vill provocera fram en konflikt för se vad personen står för när det gäller. Sen är det ju så att den som försöker vara alla tillags förr eller senare sviker dig, för du är ju inte viktigare för hen än någon annan och alla saker är värda lika mycket (eller lite).
Känslan när jag läser förslaget till partiprogram för mitt parti är lite så: alla ska bli glada samtidigt. Det här programmet ska hela svenska folket tycka till om och ingen ska gå ur processen missnöjd. Då blir det lite av allt åt alla och risken är väl då att det blir inget åt någon i slutändan. Alla ska få välja förskola ( benämns även ålderdomligt som omsorg och barnomsorg) men alla förskolor ska ha en genuspedagog. Familjer får se ut hur som helst, men ska bygga på kärlek (inte hur som helst, alltså). Hela Sverige ska leva och det ska finnas försäkringskassor i alla byar, trots att urbaniseringen fortsätter för att folk vill bo i stan.
Så där går det på. Välvilja, snällism och allt åt alla. Sämst är programmet i skolfrågor, där läroplanens grundsatser upprepas och det fjäskas för lärare lite allmänt. Man kunde gott frågat varför skolan misslyckas så ofta, trots goda resurser. Man kunde utmanat förhållandet att skolorna är stängda sexton veckor om året. Programmet är bäst i klimatfrågan och i trafiken. Det kan vi på våra fem fingrar och det märks.
Sammanfattningsvis önskar jag mig ett smalare och vassare program. Snäppet modigare och mer utmanade.

1 kommentar:

JT sa...

Jo, jag håller med om att det program som presenterades var lite som pissvarm, avslagen öl. Man vågar inte profilera sej tillräckligt för att passa in i ett regeringssamarbete, kanske? Vår värld behöver NU en radikalisering, inte en anpassning! Vilket parti ska komma med en skarp, grön profil i vårt land om inte de Gröna?

Glad, grön gubbe som gillar kall, sprättig, smakfull öl.

JT Danielsson