17 juni 2012

Obegåvad grön flört med lantisarna

Jag dricker mitt morgonkaffe i godan ro på min balkong hemma på Möllan. Trafiken är modest, som i rusningstid på en byaväg och jag kan ta det lugnt ty det är söndag och jag slipper cykla till jobbet. Jag har tid att läsa ikapp och jag läser att Heidi Avellan gillar stan i Sydsvenskan, samtidigt som två av mina riksdagsledamöter i en annan tidning bedyrar att mitt parti aldrig kommer att avskaffa bilavdragen. Och Ulf Bjereld säger i G-P att sossarna borde satsa på medelklassen i städerna. Så skriver alltså en liberal ledarskribent det vi gröna rimligen borde framhäva, medan våra representanter försöker triangulera centern på deras hemmabana, istället för att stå fast vid en grön politik. För det är ogrönt att flörta med bilpendlare istället för att värna den täta och blandade staden. Det är djupt otaktiskt att släppa de gröna kärnväljarna av olycklig kärlek till, ja vad fan vet jag, Göingebygden? Man kan vrida och vända på sakerna, men man kommer ändå fram till att det är möten mellan människor som skapar radikala idéer och att bo utspritt är dåligt ur nästan alla synvinklar. Mina barns skolväg måste inte vara infartsled för wunderbaummaffian i deras plåtklädda penisförlängare. Vi gröna måste ta matchen där den spelas istället för att lämna wo på en plan som få bryr sig om. Det är tipset från en balkong i det Möllan där vi gröna än så länge har många vänner, men få kan peka ut Vittsjö på kartan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om man envisas med att bosätta sig där luften är sämst (Värnhem o Möllan) så förstår jag att man får dåligt samvete för sina barns hälsa.

Det är kanske inte pendlande lantisar som står för den mesta biltrafiken just på Bergsgatan. Utan Malmöbor.

Den mesta pendlingstrafiken på Bergsgatan utgörs nog av bussar som kör i skytteltrafik till och från Södervärn.

F.ö. ska alltså MP plötsligt satsa på medelklassen och ge fan i den invandrade underklassen?

Anders sa...

Bergsgatan är en av de gator i stan som då och då överskrider gränsvärdena för Nox. Exakt vilka som kör var vet jag inte, men utan inpendlingen med bil hade luften med all säkerhet varit bättre och trafikmiljön tryggare för våra barn och oss själva. Det menar jag att mitt parti måste stå för även när lantisarna gnäller.

Anonym sa...

Anders som liberal mp:are är du väl också för att subventionerna till kollektivtrafiken tas bort,
eller tycker du att de 75 som arbetar på sågverket som är min arbetsplats skall flytta fabrik och boendeort till bergsgatan för att öka mångfalden och få del av bidrag för sina resor till arbetet